Интерактивна настава математике

Друштво математичара Србије

Подружница Јабланички округ

ул. Димитрија Туцовића бб.

Техничка школа Раде Металац

16000 Лесковац

Е-маил: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Бр. тел. 065 4421771

 

ИНФОРМАЦИЈА О АКРЕДИТОВАНОМ СЕМИНАРУ у организацији

Електротехничког факултета, ДМС подружнице Јабланички округ и Техничке школе „Раде Металац“

 17. или 24. новембра 2018. год. у 10,00 сати, у просторијама Техничке школе „Раде Металац“, у Лесковцу  биће организован семинар акредитован од стране Завода за унапређивање образовања и васпитања у трајању од 8 сати (8 бода).

Котизација за семинар је 2600дин, али ће реалаизатор дати значајан попуст (више од 50%) за реализацију семинара и цена неће бити велика.  

Tема семинара je „Интерактивна настава математике“ коју ће реализовати проф СИНИША ЈЕШИЋ, професор на Електротехничком факултету у Београду са својим сарадницама.

Семинар је акредитован под бројем: 372;  

Компетенцијa за поучавање и учење, K2;

Приоритетна област 3: Унапређивање компетенција наставника у области планирања и реализације наставе орјентисане на исходе (подизање нивоа методичких знаса релевантних за циљеве и исходе предмета/области)

Молимо Вас да што пре попуните ПРИЈАВНИ ЛИСТ ЗА УЧЕШЋЕ НА МАТЕМАТИЧКОМ СЕМИНАРУ  и пошаљете на е-пошту: dmsjablanickiokrug@gmail.com како би се прецизирали договори са реализаторима, или да котактирате подружницу телефоном, или СМС поруком.

 

Решавање проблема на математичким такмичењима ученика основних и средњих школа – најчешћи приступи, технике и принципи

Друштво математичара Србије

Подружница Јабланички округ

ул. Димитрија Туцовића бб.

Техничка школа Раде Металац

16000 Лесковац

Е-маил: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

 

Бр. тел. 065 4421771

ИНФОРМАЦИЈА О АКРЕДИТОВАНОМ СЕМИНАРУ у организацији

ДРУШТВА МАТЕМАТИЧАРА СРБИЈЕ ПОДРУЖНИЦЕ ЈАБЛАНИЧКИ ОКРУГ

 18. новембра 2017. год. у 10,00 сати, у просторијама Техничке школе Раде Металац, у Лесковцу  биће организован семинар акредитован од стране Завода за унапређивање образовања и васпитања у трајању од 8 сати.

Семинар је акредитован под бројем: 253;  Компетенцијa: K1; Приоритети: 1

Tема семинара je „Решавање проблема на математичким такмичењима ученика основних и средњих школа – најчешћи приступи, технике и принципи“  коју ће реализовати др.Марко Ђикић, професор на ПМФ у Нишу и Милош Милосављевић, професор у гимназији Светозар Марковић у Нишу.

 Котизација за семинар је 2000дин. за оне који су чланови ДМС – подружнице Јабланички округ и имају плаћену чланарину за 2017. годину. За оне који немају плаћену чланарину цена је 3000 дин.  Чланарина за 2017. годину је 1000 дин. и важиће закључно са Државним семинаром фебруара 2017.године.  Котизацију за семинар и чланарину уплатити на жиро рачун ДМС подружнице Јабланички округ: 200-2848250101026-14 до 15.11.2017.године.  Молимо Вас да у позиву на број, на уплатници, обавезно упишете број Ваше чланске карте.  Уколико нисте чланови Подружнице Јабланички округ, на вези је приступница коју можете попунити и послати је на мејл подружнице dmsjablanickiokrug@gmail.com да би Вам био додељен члански број.

Молимо Вас да ПРИЈАВНИ ЛИСТ ЗА УЧЕШЋЕ НА МАТЕМАТИЧКОМ СЕМИНАРУ  попуните и пошаљете на е-пошту: dmsjablanickiokrug@gmail.com најкасније до 13.11.2017. године. 

Зашто вируси воле геометрију?

 

Семинар планиран за 20. мај се отказује због малог броја пријављених полазника. Следећи термин за одржавање би могао бити у октобру уколико се пријави довољан број полазника. Пријаве можете послати на мејл подружнице, услови и ближа обавештења, као и пријавни лист наведени су у чланку. 

 20. маја 2017. год. у 9,00 сати, у просторијама Техничке школе Раде Металац, у Лесковцу  биће организовани семинари акредитовани од стране Завода за унапређивање образовања и васпитања у трајању од 8 сати.

 

Семинари су акредитовани под бројевима:

257 Унапређивање наставе математике у старијим разредима основне школе и

256 Унапређивање наставе математике у средњим школама

 

Tема семинара je „Зашто вируси воле геометрију“  коју ће реализовати професор Раде Живаљевић са својим сарадницима. Више о теми  на везама:

 

ЗАШТО ВИРУСИ ВОЛЕ ГЕОМЕТРИЈУ?

 

http://www.rade-zivaljevic.appspot.com/ziva-matematika/index.html

http://www.rade-zivaljevic.appspot.com/ziva-matematika/republicki-seminar-o-nastavi-matematike-kragujevac-14-14.1.2012/rade-zivaljevic-promocija-matematike-na-casu-matematike.pdf

 

 Котизација за семинар је 2000дин. за оне који су чланови ДМС – Подружнице Јабланички округ и имају плаћену чланарину за 2017. годину. За оне који немају плаћену чланарину цена је 4000 дин.  Чланарина за 2017. годину је 1000 дин. и важиће закључно са Државним семинаром почетком 2018.године. Котизацију за семинар и чланарину уплатити на жиро рачун ДМС подружнице Јабланички округ: 200-2848250101026-14 до 15.05.2017. године.  Молимо Вас да у позиву на број, на уплатници, обавезно упишете број Ваше чланске карте. 

Молимо Вас да преузмете  ПРИЈАВНИ ЛИСТ ЗА УЧЕШЋЕ НА МАТЕМАТИЧКОМ СЕМИНАРУ   попуните и пошаљете на е-пошту: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. најкасније до 15.05.2017. године.

Уколико нисте чланови Подружнице Јабланички округ, можете прузети приступницу коју можете попунити и послати је на мејл Подружнице да би Вам био додељен члански број. 

Извршни одбор ДМС - Подружница Јабланички округ.

 

Одржан СЕМИНАР у организацији ДМС – ПОДРУЖНИЦЕ ЈАБЛАНИЧКИ ОКРУГ

У суботу  24. децембра 2016. год. у 10,00 сати, у просторијама Техничке школе Раде Металац, у Лесковцу,  одржан је семинар Унапређивање наставе математике  са темом „Развијање креативности у настави математике“. Предавање и семинар је држао председник Друштва математичара Србије др.Војислав Андрић.

Семинару су присуствовали професори математике из Лесковца, Власотинца, Медвеђе и Сурдулице.

Професор Андрић је предавање почео причом „Колико је висок торањ?“, и 21 решењем које је навео један од студената. Тиме је указао на креативност, стваралаштво и иноватнивност студента.

„У данашње време основни захтев послодаваца према едукаторима је несумњиво иновативност ученика, па се од образовног система очекује да младе људе оспособи за креативно обављање својих, најчешће флексибилно дефинисаних, професионалних обавеза без обзира да ли се ради о пословима у области привреде, финансија, администрације, образовања или неким другим делатностима. Зато су стваралачке способности, иницијативност и сарадња оне особине личности од којих значајно зависи иновативно понашање сваког појединца у обављању својих професионалних задатака. Развијање креативности кроз наставни процес није немогућ, али ни мало лак посао. При том се прилични домети у овој области с правом очекују и од математике као наставног предмета који има добар наставни континуитет, али и могућности широке примене у свакодневном животу. Међутим, проблему развијања креативности у настави математике (и уопште) не посвећује довољна пажња.

Креативност (стваралаштво) је појам који се у научно-техничкој литератури користи на сличан начин као и у свакодневном језику и подразумева менталне процесе којима се долази до нових идеја, појмова, решења проблема, уметничких дела, научних теорија, производа ... који су јединствени и нови.“

 Креативност није могуће развити на једном часу, Професор Андрић је указао да је то континуирани процес.

 

Више о теми можете наћи и прочитати на вези http://dms.rs/wp-content/uploads/2016/12/Razvijanje-kreativnosti-u-nastavi-matematike-26.03.2016..pdf 

Семинар ДМС у Лесковцу


Друштво математичара Србије

Подружница Јабланички округ

Техничка школа Раде Металац,

Димитрија Туцовића бб, Лесковац

 

 

Стручним већима основних и средњих школа

 

ИНФОРМАЦИЈА О АКРЕДИТОВАНОМ СЕМИНАРУ у организацији

ДРУШТВА МАТЕМАТИЧАРА СРБИЈЕ ПОДРУЖНИЦЕ ЈАБЛАНИЧКИ ОКРУГ

 24. децембра 2016. год. у 9,00 сати, у просторијама Техничке школе Раде Металац, у Лесковцу  биће организовани семинари акредитовани од стране Завода за унапређивање образовања и васпитања у трајању од 8 сати.

Семинари су акредитовани под бројевима:

257 Унапређивање наставе математике у старијим разредима основне школе и

256 Унапређивање наставе математике у средњим школама

Tема семинара je „Развијање креативности у настави математике“  коју ће реализовати председник Друштва математичара Србије др.Војислав Андрић са својим сарадницима.

 Котизација за семинар је 2000дин. за оне који су чланови ДМС – подружнице Јабланички округ и имају плаћену чланарину за 2016. годину. За оне који немају плаћену чланарину цена је 4000 дин.  Чланарина за 2016. годину је 1000 дин. и важиће закључно са Државним семинаром фебруара 2017.године.  Котизацију за семинар и чланарину уплатити на жиро рачун ДМС подружнице Јабланички округ: 200-2848250101026-14 до 20.12.2016.године.  Молимо Вас да у позиву на број, на уплатници, обавезно упишете број Ваше чланске карте.  Уколико нисте чланови Подружнице Јабланички округ, у прилогу је приступница коју можете попунити и послати је на мејл Подружнице да би Вам био додељен члански број.

Молимо Вас да ПРИЈАВНИ ЛИСТ ЗА УЧЕШЋЕ НА МАТЕМАТИЧКОМ СЕМИНАРУ  попуните и пошаљете на е-пошту: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. најкасније до 18.12.2016. године.  

пријавни лист                           приступница

 

Извршни одбор ДМС подружнице Јабланички округ  

 

Актуелно

Линкови